ponedeljek, 10. september 2018

Nova Evropska patentna zastopnica v naši pisarni

Članica naše ekipe Maja Borić Vezjak je uspešno opravila izpit za Evropsko patentno zastopnico (European Qualifiying Examination - EQE) pri Evropskem patentnem uradu (EPO), zaradi česar je od sedaj naprej pooblaščena za zastopanje strank pred omenjenim uradom v vseh postopkih vezanih na evropske patentne prijave in evropske patente. Rezultati izpitov so bili nadpovprečni, saj se je pri enem uvrstila med najboljših 5% kandidatov, pri dveh pa med najboljših 25% vseh kandidatov.

Omenjeni izpit je eden izmed najtežjih specialističnih izpitov v Evropi in preverja ali ima kandidat znanje in usposobljenost za zastopanje strank pred EPO. Zahteva obvladovanje Evropske patentne konvencije (EPC), Mednarodne pogodbe o sodelovanju na področju patentov (PCT), Pariške konvencije, Pravilnika o pritožbenem odboru EPO ter praksi le-tega kot tudi nacionalnih zakonov držav podpisnic kolikor so vezani na pravna področja EPC in PCT.

Maja ima tako sveže znanje in ideje o patentni zaščiti izumov ter vam bo lahko učinkovito svetovala in pomagala pri vseh izzivih patentiranja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar