četrtek, 19. marec 2020

EPO in EUIPO sta podaljšala roke zaradi izbruha Covid-19

Novi koronavirus z imenom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen Covid-19 vpliva tudi na delo vseh na področju intelektualne lastnine, še posebno pa na urade, ki so velike združbe uradnikov, preizkuševalcev, vodilnega in administrativnega osebja.

Čeprav smo zastopniki po svetu aktivni in nemoteno opravljamo svoje delo, tudi če je le-to izvedeno od doma, pa sta se Evropski patentni urad (EPO) in Urad EU za intelektualno lastnino (EUIPO) odločila za avtomatsko podaljšanje rokov za odgovore na pozive in druga dejanja, ki imajo rok izvedbe v obdobju:
- od 15. marca (EPO)
ter
- 9 marec do 30. april 2020 (EUIPO).

EPO se je odločil, da bo rok za dejanje potekel 17. aprila 2020, EUIPO pa je podaljšal rok do 1. maja 2020, ki pa je praznik, zato bo dejanski rok za izvedbo dejanj 4. maj 2020.

Uradni objavi sta dostopni na sledečih povezavah:

V kolikor bo potrebno, bosta oba Urada še dodatno podaljšala roke, seveda pa je to odvisno od poteka širjenja omenjenega virusa in posledično števila obolelih.

Čeprav sta odločitvi EPO in EUIPO dobrodošli in pričakovani, pa v naši pisarni pričakujemo, da omenjenih podaljšan ne bo potrebno uporabljati in da se bodo planirane aktivnosti lahko izvedle v originalnih rokih. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar